Založ si blog

Hlasovanie o vydaní Fica na väzobné stíhanie! Duchovný rozbor

Hneď, keď som z rozhlasu počula formuláciu obvinenia Róberta Fica zo založenia zločineckej skupiny mi bolo jasné, že ide o vykonštruované obvinenie. Že ide o divadlo pre verejnosť podobne, ako tomu bolo v päťdesiatych rokoch minulého storočia pri vykonštruovaných totalitných komunistických procesoch. To je úplne jasné! To predsa každý normálny človek cíti a vníma!

Týmto činom vláda iba pokračuje vo svojich fašizujúcich a totalitných praktikách, ktoré naplno rozvinula pri realizácii pandemických opatrení. Vládne fašistické šikanovanie, vydieranie, donucovanie, znásilňovanie a segregácia počas pandémie prešlo teraz kontinuálne do blokovania opozičných webov a do realizácie vykonštruovaných obvinení a súdnych procesov.

A pretože koalícia má v parlamente väčšinu, vyzeralo to, že Róbert Fico pôjde sedieť do kolúznej väzby. Vyzeralo to, že temnota, ktorou sú poznačené, ba doslova inšpirované kroky súčasnej vlády nakoniec zvíťazí. Ďalšie veľké víťazstvo temna už bolo na dosah a mnoho ľudí, schvaľujúcich tieto kroky cítilo víťazoslávne zadosťučinenie.

A predsa temno nezvíťazilo! A predsa v poslednej chvíli úplne neočakávane zvíťazilo to svetlejšie a lepšie.

Ako je to možné a ako k tomu došlo?

Možné je to tak, že okrem síl temna a diabla, ktorým načúva súčasná vláda a inšpiruje sa nimi, sú tu ešte aj sily Svetla a dobra. A tieto sily hľadajú neúnavne možnosť a priestor, ako ovplyvňovať k lepšiemu dianie na zemi, vinou ľudí podliehajúcej vláde temna.

Sily Svetla hľadajú neúnavne možnosti, ako v kľúčových momentoch pozitívne ovplyvniť ľudí v ich rozhodovaní. Trebárs vtedy, keď sa ich vnútro čo i len na okamih otvorí niečomu svetlejšiemu, lepšiemu a spravodlivejšiemu.

A k tomuto aktu došlo u dvoch poslankýň v rozhodujúcej chvíli pri hlasovaní v parlamente. Vnútorne sa v tomto momente otvorili smerom nahor tým, že ich svedomie bolo zasiahnuté pochybnosťou o spravodlivosti a čestnosti zámeru vydať Róberta Fica na väzobné stíhanie. Kvôli tejto pochybnosti, kvôli hlasu vlastného svedomia nemohli zahlasovať za. A nie je vôbec náhoda, že to boli práve ženy, pretože ženy sú vnútorne oveľa citlivejšie, otvorenejšie a vnímavejšie ako muži.

Týmto nechcem tvrdiť, že spomínané poslankyne sú nejaké duchovné bytosti, alebo že Róbert Fico je anjel. To nie, ale čo sa týka Róberta Fica, predstavuje neporovnateľne svetlejšiu a lepšiu alternatívu než to, čo nám teraz vládne.

Je to podobné, ako za čias vojny proti fašizmu. Ani Stalin nebol anjel, ale za vtedajším Sovietskym zväzom v jeho boji stáli sily Svetla, pretože Hitler a fašistické Nemecko predstavovali absolútne temno. A presne takto isto je tomu aj dnes pri súčasnej slovenskej vláde.

Ale tak, ako v druhej svetovej vojne nakoniec zvíťazil Sovietsky zväz, rovnako sme i my na Slovensku mali možnosť vidieť, že temno, ovládajúce takmer všetky mocenské pozície v štáte, môže byť predsa len nakoniec v rozhodujúcej chvíli porazené tým lepším a svetlejším. Videli sme, že aj dnes môže zvíťaziť Dávid nad Goliášom.

Kľúčovým momentom, v ktorom dochádza k porážke temna, je zachytenie citového impulzu svedomia a následné jednanie v súlade s ním!

Svedomie je totiž našim kontaktom so silami Svetla a Boha! Svedomie je hlasom Božím v nás! A našou úlohou je mu načúvať a jednať s ním v súlade. Tak budeme kráčať cestou Svetla, pretože naše svedomie nám bude sprostredkovávať inšpirácie zhora.

Svedomie sa v nás ozýva cez cit. Nie cez racionalitu rozumu, čím ale nieje povedané, že svedomie a cit sú iracionálne. Naopak! Sú prejavom vyššej „racionality“, než je tá rozumová. Sú prejavom duchovnej podstaty človeka, spojenej s Duchom Božím.

Týmto spôsobom ovplyvňujú sily Svetla ľudí, a týmto spôsobom bojuje Svetlo na zemi za svetlé hodnoty. Bojujú za ne ľudia, ktorí sa tomu dokážu vnútorne otvoriť, a ktorí sa za to dokážu aj pozemsky postaviť. Presne tak, ako sa to stalo v slovenskom parlamente pri kľúčovom hlasovaní o vydaní Róberta Fica na väzobné stíhanie.

Takýto proces sa však nemá diať ojedinele, výnimočne a nevedome! Takýto proces sa na našej zemi má stať vedomý! Vedome sa máme nechať inšpirovať citom a svedomím, a vedome máme jednať v súlade s nimi! Tak potom bude možné zahájiť víťazné ťaženie Svetla proti temnote, ktorá momentálne spútava našu zem.

Svedomie a cit patria k vyššej podstate človeka a rozumová racionalita patrí k nižšej podstate človeka.

Rozumová racionalita, doprevádzaná mnohými ľudskými chybami a nedostatkami, vytvára v človeku napojenie k nižším úrovniam. Odtiaľ potom čerpá, odtiaľ sa inšpiruje a tým sa stáva služobníkom nízkosti a temna. Takýchto ľudí je dnes plná zem. Preto na nej vládne temno.

Temno môžu poraziť len ľudia citu a svedomia. Len ľudia, ktorých rozumová racionalita je podriadená citu a svedomiu, pretože takýto ľudia sú schopní prijímať inšpirácie zo Svetla a robiť náš svet svetlejším.

Staňme sa preto nimi aj my! A to tým, že sa začneme viac a oveľa vedomejšie otvárať svojmu citu a svedomiu. Že sa necháme nimi inšpirovať a budeme sa podľa nich riadiť.

Staňme sa takýmito ľuďmi, lebo práve takýchto ľudí potrebuje naša úbohá, temnotou spútaná planéta ako soľ. Preto sa staňme soľou zeme! Staňme sa soľou zeme, čiže ľuďmi, ktorí začnú pretvárať zem v súlade s hodnotami Svetla.

Nech nám v tom Boh pomáha! Ak totiž budeme prosiť v blízkej dobe Boha o pomoc, jeho pomoc v podobe inšpirácie čo máme robiť a ako sa máme zachovať k nám príde jedine prostredníctvom citu a svedomia.

O možnej príčine smrti Navaľného a hrozných duchovných súvislostiach

04.03.2024

Existujú veľmi silné indície, že Alexej Navaľnyj zomrel v trestaneckej kolónii za polárnym kruhom na syndróm náhlej zástavy srdca tak, ako naň zomierajú každodenne tisíce bezmenných ľudí po celom svete. Navaľnyj a vrátil z prechádzky, z mrazu do vykúrenej cely, chytil sa za srdce, spadol na zem a zomrel. Čo je príčina? Asi tušíte! Očkovanie! Navaľnyj bol ako [...]

Umenie a krása povznášajú dušu nahor

13.11.2023

Ale pozor! Nie hocijaké umenie a hocijaká krása. Musia spĺňať vysoké kritérium čistoty a ušľachtilosti. Kde však nájsť takéto umenie? Žiaľ, nie je ho veľa, ale predsa len existuje. Jedným z pozitívnych príkladov je tvorba môjho priateľa Tomáša Lajmona, ktorý sa profesionálne venuje zákazkovej umeleckej drevorezbe. Odbor „rezbár a umelecké spracúvanie dreva“ [...]

Vrahovia! Máte na rukách ukrajinskú krv!

30.10.2023

Tento článok vznikol z troch dôvodov. Za prvé zo súcitu a na pamiatku zosnulých padlých vojakov, ktorých rady sa už nesmú viac rozširovať. Za druhé preto, lebo nad Európu a USA sa vznášajú husté, temné mraky myšlienkových foriem vojny a jej ďalšieho pokračovania za každú cenu. Tieto vražedné a základnej ľudskosti odporujúce myšlienkové formy musia byť nahradené [...]

Belgicko, Európsky parlament, polícia

Krajná pravica tu nie je vítaná. Bruselské úrady zablokovali konferenciu konzervatívcov, kde mal vystúpiť Orbán

16.04.2024 17:26

Medzi pozvanými boli tiež niekdajší kandidát na prezidenta Francúzska Éric Zemmour alebo jeden zo strojcov brexitu Nigel Farage.

nehoda, auto

Tínedžer s dvomi promile alkoholu si sadol za volant, po nehode chcel ujsť

16.04.2024 17:20

Mladíka zadržal policajt, ktorý náhodou prechádzal okolo.

Vladimir Putin

Na oslavy vylodenia spojencov do Normandie pozvali Rusko, nie však Putina

16.04.2024 17:06

Šéf Kremľa nebude pozvaný z dôvodu agresívnej vojny rozpútanej Ruskom na Ukrajine.

zubár, zuby, zubný kaz,

Treba šetriť, rozhodla Dolinková a zrušila benefity u zubárov. Zdravý chrup budú mať len tí bohatí

16.04.2024 17:00

Náplasťou na rastúce ceny za zdravý chrup boli aspoň sčasti benefity zdravotných poisťovní. Od mája však pacienti o ne prídu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 29
Celková čítanosť: 81285x
Priemerná čítanosť článkov: 2803x

Autor blogu

Kategórie