Založ si blog

Mediálny monopol pravdy o Ukrajine spochybnený podobenstvom Krista!

Aj ľudia nie príliš znalí Ježišovho učenia poznajú známe podobenstvo o dvoch cestách. O ceste širokej, vedúcej do zatratenia, po ktorej kráča väčšina, a o ceste úzkej, vedúcej k spáse, ktorú nachádzajú iba nemnohí.

Ako to súvisí s Ukrajinou? Alebo, presnejšie vyjadrené, ako súvisí toto podobenstvo s informovaním medií o dianí na Ukrajine?

Súvis je nasledovný:

Kristus nám v podobenstve o úzkej a širokej ceste ukázal, aký je duchovný stav obyvateľstva našej planéty.

To znamená, že veci neduchovné a iba čisto materiálne, a s nimi súvisiaca lož, faloš, pokrytectvo, podvod, pretvárka a mnoho iných podobných negatív predstavuje širokú cestu, po ktorej kráča väčšina obyvateľstva.

A naopak, veci duchovné a s nimi súvisiace hodnoty, ako je spravodlivosť, opravdivosť, úcta k blížnym a iné pozitíva predstavuje úzku cestu, po ktorej sú na našej planéte schopní kráčať iba nemnohí.

Ježišovo podobenstvo o dvoch cestách hovorí o existencii princípu, na základe ktorého je na našej zemi vždy to väčšinové vzdialené od pravdy a ide nesprávnym smerom. A naopak, len v tom menšinovom je možné vidieť približovanie sa k pravde a k správnemu životnému smerovaniu.

A tento kľúčový princíp, na ktorý sme boli upozornení Kristom, platí bezvýhradne aj vo vzťahu k súčasnej mediálnej kampani o Ukrajine. A platí o to zvlášť, že sympatizanti väčšinového názoru, reprezentovaného veľkými médiami sa zaslúžili o to, aby boli všetky iné, čiže úzke cesty zasypané a zablokované. Aby masám obyvateľstva zostala iba jediná, a to široká cesta.

Zvykne sa hovoriť, že väčšina má vždy pravdu. Z hľadiska Ježišovho podobenstva je to však lož, pretože pravý opak je pravdou. Väčšina na našej zemi nikdy nemala pravdu!

Ale pozor! Lož, omyl a nepravdu však dokáže väčšina presadiť ako pravdu, pretože má na to silu väčšiny a všetky ostatné potrebné prostriedky.

Táto skutočnosť by ale nemala pomýliť žiadneho dobrého kresťana, vedomého si Ježišových slov a jeho upozornenia, kam vedú kroky po všetkých širokých cestách.

Žiaľ, mnohí kresťania nevnímajú slová Krista takto prakticky, a preto kráčajú ako stádo po širokej ceste práve toho obrazu diania na Ukrajine, ktorý je prezentovaný väčšinovými médiami. Bezmyšlienkovite sa spoliehajú na pravdu väčšiny, hoci v skutočnosti ju na našej zemi väčšina nikdy nemá a nikdy nemala. Lebo široká cesta väčšiny bola vždy, a stále je, vzdialená pravde.

Takáto je realita okolo nás a na túto skutočnosť nás upozornil Ježiš vo svojom podobenstve, aby sme jej dbali a boli si jej vedomí.

Nemyslime si preto, že ak sú určité informácie dookola opakované zo všetkých strán a zo všetkých médií, že sú naozaj pravdivé. Naopak, práve preto by nám to malo byť podozrivé! Malo by nám byť podozrivé kŕčovité úsilie o blokovanie akýchkoľvek iných opozičných názorov.

Tieto skutočnosti znamenajú, že všetko je inak, než sa oficiálne prezentuje. Nie je chcené, aby pravda o tom, čo sa deje na Ukrajine prenikala na verejnosť čo i len úzkymi pramienkami.

Túto skutočnosť naznačil aj pápež svojim výrokom, že každá minca má dve strany, a že vo vzťahu k vojne na Ukrajine má svoj nezanedbateľný diel viny aj západ, pretože sa prostredníctvom prijatia Ukrajiny do NATO plánoval natlačiť až k hraniciam Ruska, z čoho Rusko znervóznelo.

A preto ja ako kresťanka, vedomá si Ježišovho upozornia, som maximálne opatrná a rezervovaná k širokej ceste toho spoločenského názoru, ktorý teraz letí, a ktorý sa sa teraz mediálne podporuje. Lebo ako kresťanka viem, že nijaká zo širokých ciest na našej zemi nevedie nikdy správnym smerom.

Kam v skutočnosti vedú všetky široké cesty, o tom nám predsa jasne hovoria Ježišove slová, zaznamenané v evanjeliách. Držme sa preto v našom živote Pánových usmernení a preosievajme cez ne všetko, čo sa okolo nás deje, pretože inak sa stávame iba stádom, hnaným médiami po širokej ceste do nešťastia.

O možnej príčine smrti Navaľného a hrozných duchovných súvislostiach

04.03.2024

Existujú veľmi silné indície, že Alexej Navaľnyj zomrel v trestaneckej kolónii za polárnym kruhom na syndróm náhlej zástavy srdca tak, ako naň zomierajú každodenne tisíce bezmenných ľudí po celom svete. Navaľnyj a vrátil z prechádzky, z mrazu do vykúrenej cely, chytil sa za srdce, spadol na zem a zomrel. Čo je príčina? Asi tušíte! Očkovanie! Navaľnyj bol ako [...]

Umenie a krása povznášajú dušu nahor

13.11.2023

Ale pozor! Nie hocijaké umenie a hocijaká krása. Musia spĺňať vysoké kritérium čistoty a ušľachtilosti. Kde však nájsť takéto umenie? Žiaľ, nie je ho veľa, ale predsa len existuje. Jedným z pozitívnych príkladov je tvorba môjho priateľa Tomáša Lajmona, ktorý sa profesionálne venuje zákazkovej umeleckej drevorezbe. Odbor „rezbár a umelecké spracúvanie dreva“ [...]

Vrahovia! Máte na rukách ukrajinskú krv!

30.10.2023

Tento článok vznikol z troch dôvodov. Za prvé zo súcitu a na pamiatku zosnulých padlých vojakov, ktorých rady sa už nesmú viac rozširovať. Za druhé preto, lebo nad Európu a USA sa vznášajú husté, temné mraky myšlienkových foriem vojny a jej ďalšieho pokračovania za každú cenu. Tieto vražedné a základnej ľudskosti odporujúce myšlienkové formy musia byť nahradené [...]

fajčenie, fajčiar, závislosť

Koniec s fajčením? Británia chce zakázať predaj cigariet

18.04.2024 08:00

Krajina rozhoduje o najprísnejšom protifajčiarskom zákone v Európe. Ak prejde, Briti, ktorí sa narodili po 1. januári 2009, si už tabakové výrobky v obchode nekúpia.

Explainer Middle East Armed Groups

Izrael zvažoval odvetný útok na Irán, ale odložil ho. Už dvakrát. EÚ uvalí nové sankcie

18.04.2024 07:02, aktualizované: 07:37

Izrael sa zaviazal, že na iránsky útok odpovie. Jeho hlavný západný spojenec - USA - však s takýmto postupom nesúhlasí.

Tatranský národný park (TANAP)

Vysoké Tatry zavreli pre horolezcov. Tí nesúhlasia a chcú zmeniť návštevný poriadok

18.04.2024 07:00

Vo Vysokých Tatrách platí až do konca mája jarná uzávera pre horolezcov aj skialpinistov.

vojna na Ukrajiny, Černihiv

ONLINE: Rutte: Niektoré štáty sedia na hromadách Patriotov. Kúpme ich pre Ukrajinu

18.04.2024 06:00, aktualizované: 10:22

EÚ by mala Ukrajine urgentne poskytnúť protivzdušnú obranu a urýchliť a zintenzívniť vojenskú pomoc vrátane delostreleckých nábojov a rakiet.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 29
Celková čítanosť: 81385x
Priemerná čítanosť článkov: 2806x

Autor blogu

Kategórie