Založ si blog

Zničenie Kachovskej priehrady a ničenie princípu Pravdy!

Účelom tohto textu nie je obhajoba Ruska, alebo Ukrajiny. Jeho účelom je obhajoba samotného princípu Pravdy, tvárou v tvár bezprecedentnej lži.

Ak sa hlbšie zamyslíme nad informáciami o zničení Kachovskej priehrady a budeme čerpať iba z oficiálnych médií, dospejme k nasledovnému záveru:

Bezprostredne po zničení priehrady a zaplavení veľkého územia došlo k zahájeniu dlho očakávanej ukrajinskej ofenzívy. Ak vychádzame z toho, že priehradu zničil ten, kto z toho mal väčší prospech, dôjdeme k poznaniu, že keby to urobili Rusi, oddialilo by to ukrajinskú ofenzívu. Kvôli objektívnym problém so záplavami by ofenzíva nemohla nasledovať ihneď.

Ukrajinská ofenzíva však nasledovala ihneď potom, čo znamená, že Ukrajina neutrpela záplavami z vojenského hľadiska nijaké zásadné škody. Naopak, mohla bez problémov zahájiť svoju ofenzívu, čo znamená, že jej to prospelo. K takémuto záveru musí dôjsť každý premýšľajúci človek, a to iba čisto na základe informácií z oficiálnych médií.

A ak si chceme ešte dodatočne potvrdiť správnosť svojho úsudku, môžeme sa obrátiť na alternatívne médiá, kde sa dozvieme, že voda zo zničenej priehrady zaplavila veľkú časť frontovej línie, spolu s ruskými opevneniami, čo Ukrajincom umožnilo stiahnuť odtiaľ 50 000 vojakov a využiť ich v protiofenzíve.

Prostým, jednoduchým a nezaujatým uvažovaním je teda možné dôjsť k výsledku, že Kachovskú priehradu zničila samotná Ukrajina. A navyše, tento čin v sebe nesie viditeľný banderovský rukopis, ktorý neberie ohľad na nič a na nikoho.

Napriek uvedenej jednoduchej logike však všetky oficiálne médiá tvrdia, že Kachovskú priehradu zničili Rusi. Ide o tú istú logiku, s ktorou sa stále tvrdí, že Rusi si sami zničili svoj vlastný podmorský plynovod v Baltskom mori.

Ešte raz ale opakujem, že v tomto článku nejde o nadržiavanie Rusom, ale o samotný princíp Pravdy, ktorý je súčasnými médiami bezprecedentne pošliapavaný tým, že bez najmenšieho zaváhania šíria lož. A vôbec im nevadí, že jednoduchá logika ich lož popiera.

Médiá a ich majitelia sú presvedčení, že neustálym mediálnym krikom dokážu prehlušiť logiku i pravdu. To, čoho sme svedkami, je neuveriteľný odklon od objektivity a od samotného princípu Pravdy. Sme svedkami toho, že médiá šíria bez mihnutia oka lož. Robili to pri pandémii a robia to aj teraz.

Je možné zostať v takejto situácii ticho? Je možné na to nereagovať? Je možné zostať ľahostajný vo chvíli, keď sa v médiach šliape po samotnom princípe Pravdy a šíri sa z nich klamstvo?

Veď predsa snaha o objektivitu informácií je službou vyššiemu princípu Pravdy. Avšak drzé šírenie lži je službou princípu Zla! Tieto zásadné skutočnosti posúvajú daný problém do duchovnej roviny. Do roviny boja medzi princípom Pravdy a princípom Klamstva. Do boja medzi Svetlom a temnotou.

Princípu Pravdy ide o to, aby ľudia usilovali o pravdu, či už vo veciach pozemských, alebo duchovných. Aby realitu poznávali správne a v pravom svetle, a tým mohli stúpať k Svetlu.

Princípu Lži ide o to, aby ľudia žili v klamstve. Účelom klamstva je zakalenie vedomia, na základe čoho vzniká nesprávne vyhodnocovanie životných situácií, zaujatie nesprávnych postojov a z nich vychádzajúcich nesprávnych rozhodnutí. Účelom klamstva je deformovať úsudok o tom, čo sa v skutočnosti okolo nás deje a na základe chybného úsudku potom človek zaujíma nesprávne stanovisko.

A tak sa stáva, že ľudia vo svojom zakalení vedomia lžou podporujú klamstvo a jeho prisluhovačov. Tým podporujú samotné Zlo a padajú do jeho osídiel. Je smutným faktom, že veľká časť obyvateľstva sa vôbec hlbšie nezamýšľa nad prijímanými informáciami, ale povrchne a pohodlne prijíma lož len preto, že zaznieva oficiálnych médií. A to sa netýka len tejto konkrétnej veci, o ktorej hovoríme, ale aj mnohých iných vecí.

K tomuto neutešenému stavu našej civilizácie došlo preto, lebo ľudia nikdy nehľadali veľkú a vznešenú Pravdu s takým nasadením a s takým úsilím, aké sú schopní vyvinúť v snahe o dosiahnutie mnohých materiálnych vecí. Preto zostáva Pravda bytia verejnosti stále vzdialená a ľudia sa prepadajú do čoraz väčšej lži. Preto dnes žijeme doslova v obludnom klamstve, ktoré je však nevyhnutným dôsledkom našej, až obludnej duchovnej ľahostajnosti. Pretože sme sa nikdy dostatočne silne a dostatočne vážne neusilovali o Pravdu, žijeme vo svete lži. A táto lož sa na nás denne valí z médií, aby svojim klamstvom ešte viac kalila a znehodnocovala naše vedomie, a tým nás strhávala čoraz hlbšie do spárov zla a temnoty.

V označení a pomenovaní lží, skrytých za mediálnymi „pravdami“, spočíva boj za princíp Pravdy. Každý, kto demaskuje lož, ktorá sa snaží zakaliť a spútať vedomie ľudí, je bojovníkom za Pravdu. Je služobníkom vznešeného princípu Pravdy, ktorý sa snaží otvárať oči blížnym a vyslobodiť ich z temných pazúrov klamstva.

A nad týmto fyzickým bojom za pravdu v čisto pozemských veciach stojí a drží záštitu najvznešenejšia Pravda bytia. Pravda o človeku, o Bohu a o stvorení. Pravda o živote, smrti a večnosti. Pravda o tom, odkiaľ sme prišli, prečo sme tu a kam smerujeme. Táto vznešená Pravda nemala byť ľuďom nikdy ľahostajná tak, ako žiaľ bola a stále je. O poznanie tejto Pravdy sme sa vždy mali a stále máme usilovať tak vážne a intenzívne, ako sa usilujeme zabezpečenie svojej rodiny a naplnenie svojich materiálnych potrieb. Jedine takýmto spôsobom môžeme začať dvíhať svoj život na vyššiu úroveň. Jedine našim približovaním sa k Pravde sa môžeme začať vzďaľovať od lži, ktorá tu dnes vládne a snaží sa nás úplne spútať.

Tí, ktorí tieto skutočnosti pochopia, začnú sa vážne zaujímať o Pravdu bytia a začnú k nej smerovať, tí budú smerovať k svojej záchrane. Avšak tí, ktorí to budú ignorovať a zostanú voči tomu ľahostajní, zahynú v pavučine lží. Tí, ktorí to pochopia, budú povznesení Pravdou a tých, ktorí to nebudú chcieť pochopiť, udusí klamstvo vo svojich pazúroch.

O toto tu dnes ide! O toto sa tu dnes hrá! O tomto sa dnes rozhoduje! V pozemskej úrovni prebieha boj medzi pravdou a klamstvom, a v duchovnej úrovni prebieha boj medzi princípom Pravdy a princípom Lži. A na nás záleží, do koho služieb sa postavíme. Jeden z týchto princípov určite zvíťazí! Ktorý to bude, je už teraz rozhodnuté.

Bude to princíp Pravdy! Najvznešenejšia Pravda Božia zvíťazí! A každý, kto jej chce slúžiť a stať sa účastným jej víťazstva, je povinný bojovať za Pravdu na všetkých úrovniach. Na úrovni fyzickej, spoločenskej a materiálnej, i na úrovni duchovnej.

Je preto chybou, ak niekto ignoruje boj za pravdu na úrovni fyzickej, pretože sa sústreďuje len na Pravdu duchovnú. A rovnako je chybou, ak niekto ignoruje Pravdu duchovnú a bojuje za pravdu len na úrovni fyzickej. Tieto veci nemožno od seba oddeliť, pretože stvorenie so všetkými jeho úrovňami je jeden jediný veľký celok. A nad týmto celkom žiari drahokam najvznešenejšej Pravdy bytia, ktorá v dnešnej pohnutej dobe volá do svojej služby všetkých, schopných počuť jej hlas a odvážne sa za ňu postaviť. Vo vlastnom živote, v živote spoločnosti i v duchovnej oblasti.

O možnej príčine smrti Navaľného a hrozných duchovných súvislostiach

04.03.2024

Existujú veľmi silné indície, že Alexej Navaľnyj zomrel v trestaneckej kolónii za polárnym kruhom na syndróm náhlej zástavy srdca tak, ako naň zomierajú každodenne tisíce bezmenných ľudí po celom svete. Navaľnyj a vrátil z prechádzky, z mrazu do vykúrenej cely, chytil sa za srdce, spadol na zem a zomrel. Čo je príčina? Asi tušíte! Očkovanie! Navaľnyj bol ako [...]

Umenie a krása povznášajú dušu nahor

13.11.2023

Ale pozor! Nie hocijaké umenie a hocijaká krása. Musia spĺňať vysoké kritérium čistoty a ušľachtilosti. Kde však nájsť takéto umenie? Žiaľ, nie je ho veľa, ale predsa len existuje. Jedným z pozitívnych príkladov je tvorba môjho priateľa Tomáša Lajmona, ktorý sa profesionálne venuje zákazkovej umeleckej drevorezbe. Odbor „rezbár a umelecké spracúvanie dreva“ [...]

Vrahovia! Máte na rukách ukrajinskú krv!

30.10.2023

Tento článok vznikol z troch dôvodov. Za prvé zo súcitu a na pamiatku zosnulých padlých vojakov, ktorých rady sa už nesmú viac rozširovať. Za druhé preto, lebo nad Európu a USA sa vznášajú husté, temné mraky myšlienkových foriem vojny a jej ďalšieho pokračovania za každú cenu. Tieto vražedné a základnej ľudskosti odporujúce myšlienkové formy musia byť nahradené [...]

DN - Boeing 737 MAX

Ďalší kritik spoločnosti Boeing náhle zomrel. Svedčil proti firme, hovoril o problémoch vo výrobe

02.05.2024 14:57

Dean pracoval v spoločnosti Spirit AeroSystems, ktorá bola dodávateľom komponentov pre firmu Boeing.

maďarská polícia

V Maďarsku zadržali tínedžera, ktorý chcel zabíjať v mešite a vysielať to naživo

02.05.2024 14:37

Kriminalisti identifikovali chlapca v priebehu niekoľkých hodín.

šefčovič maroš

Európa konečne dýcha oboma pľúcami. Veľké rozšírenie EÚ bol koniec bývalého rozdelenia kontinentu, povedal Šefčovič

02.05.2024 14:18

Fakt, že sa spájame do veľkej európskej rodiny, všetci čo sa zúčastnili toho podujatia, boli veľmi dojatí a tešili sa na novú etapu, uviedol, Šefčovič.

SR Bratislava Rada Bezpečnostná Zasadnutie Mimoriadne BAX

Šutaj Eštok odmieta, že by štátne funkcie boli odmenou pre darcov Hlasu

02.05.2024 13:24

Šutaj Eštok nevidí problém v tom, aby funkciu zastával niekto, kto podporil Hlas, ak spĺňa kvalifikačné kritériá.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 29
Celková čítanosť: 82187x
Priemerná čítanosť článkov: 2834x

Autor blogu

Kategórie